זוגיות בבידוד

כל המשפחה בבית אין לאן לברוח, הילדים מטפסים על ההורים ('משעמם לי'), ההורים מטפסים על הקירות, ואצל בני זוג שגם ככה הזוגיות ביניהם היתה 'לא משהו', (או כאלה שבאופן רגיל ובלי קורונה מערכת היחסים שלהם מתאפיינת בעויינות וכעסים), המריבות עלולות להסלים. מה זה עושה לכל המשפחה ולמה חשוב לדאוג לבריאות הפיזית והנפשית של כל בני הבית: גם לבני הזוג וגם לילדים. למה כדאי לשים את הכעסים בצד, להתגייס לטובת השפיות והבריאות של כולם, משהו כמו 'ממשלת חירום משפחתית'.

לויס ורבורג וג׳יימס האוס חקרו ומצאו שנישואים לא מאושרים יכולים לקצר לנו את תוחלת החיים בממוצע של ארבע עד שמונה שנים פחות, ולהגדיל את הסיכויים שלנו לחלות בכשלושים וחמישה אחוזים. נשאלת השאלה האם עדיף להתגרש? לא ולא. נתונים נוספים שעלו מהמחקר- אלה הנשואים באושר: בריאים וחיים יותר שנים, לעומת אנשים גרושים או כאלה שלא מאושרים בחיי הנישואים שלהם.

אז אם איכפת לכם מעצמכם, תעבדו על הזוגיות שלכם כדי שתחיו שנים בריאות וארוכות יותר.

ומה קורה עם הילדים? טוב ששאלתם. הפסיכולוג ג'ון גוטמן, בספרו 'שבעת העקרונות לנישואים מאושרים' חקר 63 ילדים בגן חובה שגדלו בבתים בהם היתה עוינות גדולה בין בני הזוג. במחקר עלה שהילדים הללו הציגו רמות גבוהות של הורמוני דחק ביחס לילדים אחרים. כשהילדים הגיעו לגיל 15, התברר שביחס לילדים אחרים בני גילם, הם נעדרו הרבה יותר מבית־הספר, חוו יותר דיכאון, דחייה חברתית, היו להם בעיות התנהגותיות (בפרט תוקפנות), הישגים נמוכים בלימודים ואפילו נשירה מביה"ס.

כשמגדלים ילדים בבית מלא כעסים ועויינות, הילדים נפגעים. אז אם לא עבורכם (למה לא, בעצם?), בשביל הילדים שלכם- תתחילו לטפח את הקשר ביניכם, הרי האדם שהתחתנתם איתו הוא האדם שהתאהבתם בו. האם אפשר להחזיר את הרגשות החיוביים למערכת היחסים? כן.

איך עושים את זה?

במקום לומר 'ככה אני, זה מה שיש',  או לומר מה בן הזוג צריך לשנות אצלו, כדאי לבחור לבוא עם הרבה התכווננות, לב פתוח ונכונות לשנות אצלכם. תתפלאו לראות איך אפילו שינויים קטנים יכולים לחולל פלאים.